Stay up to date on the brands we represent as well as on our presence at various audioshows or shows from our selected dealers.
Go further
The Hifi and Home Theater show bij New Music
Rhapsody Show op 9 november, met Nagra HD line

Rhapsody Sound & Vision - Hilversum
Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

TechDAS Air Force III platenspeler nu ook speelklaar bij New Music

Geheel in lijn met de rest van het aanwezige high-end assortiment, kan inmiddels ook de Brusselse high-end specialist New Music u met veel plezier melden, dat ook zij de indrukwekkend goede high-tech TechDAS Air Force III platenspeler speelklaar opgesteld hebben staan!

Hoewel met € 25.000,- toch een heel stuk betaalbaarder dan de buitengewoon kostbare Air Force One en Two modellen, bezit de III toch nog steeds opmerkelijk veel van de exceptioneel hoge kwaliteiten van zijn grote broers. Alleen nu verpakt in een duidelijk meer compacte uitvoering die alles heeft teruggebracht naar de werkelijke essentie. Dus ook bij dit model zijn weer de hindernissen die analoog geluid bedreigen aangepakt en is het zelfs mogelijk tot maar liefst 4(!) armen tegelijkertijd te monteren. Daarbij zorgt een luchtlager en vacuüm gecontroleerd motor-systeem (vandaar de naam Air force) voor een absoluut minimum aan ongewenste stoorgeluiden.

Om de reeds aanwezige superieure eigenschappen volledig te behouden, is de uitvoering die bij New Music speelklaar staat opgesteld, voorzien van één van de allerbeste armen ter wereld. De Graham Phantom Elite!

Maar dus snel een afspraak bij deze Belgische high-end specialist en beleef analoge plaatweergave zoals u het nog nooit eerder heeft ondergaan!


New Music
www.newmusic.be
new.music@skynet.be

Importeur TechDAS
Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

TechDAS Air Force V platenspeler

Hoewel je zou denken dat bij het concept platenspeler inmiddels alles wel is uitgekristalliseerd, blijkt niets minder waar. Vooral het aan de top van de kwaliteitspiramide opererende en uit Japan afkomstige merk TechDAS, heeft sinds haar debuut in 2012 van model Air Force One vriend en vijand verbaasd.

Vooral het feit dat dit model in één keer af wist te rekenen met zo ongeveer alle(!) verstorende invloeden die analoge plaatweergave al vanaf dag één zo sterk beïnvloedt, was ronduit heroïsch. Dat hieraan uiteindelijk ook een extreme prijs (€ 100.000,-) kwam te hangen, zal niemand echt verbazen.

Na de One is het enkele jaren later de beurt aan de wat minder extreme maar technologisch wel direct afgeleide en 50% minder dure Air Force Two, terwijl het in 2016 de beurt is aan de wederom 50% minder (€ 25.000,-) kostende III. Hoewel dit model visueel over een veel compactere basis beschikt, bleef de rest van de compromisloze inslag nagenoeg hetzelfde. Dus ook bij de Air Force III zijn alle hindernissen die analoog geluid bedreigen aangepakt en is het mogelijk tot maar liefst 4(!) armen tegelijkertijd te monteren. Daarbij zorgt een luchtlager en vacuüm gecontroleerd motor-systeem (vandaar de naam Air force) voor een absoluut minimum aan ongewenste stoorgeluiden.

Na III komt… V! Nee, er komt dus geen TechDAS Air Force IV platenspeler en dat heeft een goede reden. Hoofdontwerper Hideaki Nishikawa verklaard namelijk dat het Japanse woord voor 4 hetzelfde klinkt als het woord voor ‘dood’. Daarom dus model V en nu wordt het pas echt interessant. Want wederom is de prijs weer ongeveer 50% lager dan van het opvolgende model. De nieuwe IV gaat dus ‘slechts’ € 13.500,- kosten! Wel zonder arm, maar de prijsdaling is toch opmerkelijk. Hierdoor scoort het model mede gezien de onverminderd zeer goede eigenschappen, bijzonder goed qua prijs/kwaliteitsverhouding.

Toch is ook deze V nog steeds een echte TechDAS en bevat ook dit model weer een vacuümpomp om de plaat werkelijk vlak op het plateau te trekken. Net als op de III is het ook op de V mogelijk om tot vier verschillende armen van 12” te plaatsen. De werkelijke verschillen zijn tenslotte te vinden in een net wat minder compromisloos materiaal gebruik, het integreren van de motor in de behuizing zelf en het achterwege laten van de lucht gelagerde ondergrondontkoppeling.

Exclusieve dealer voor deze modellen is:

Rhapsody Sound & Vision - Hilversum
Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Soulution 325 voor- en 311 stereo eindversterker

In navolging op de in vorig jaar geïntroduceerde 330 geïntegreerde versterker, is de nieuwe Soulution 3 serie met de komst van de indrukwekkende 325 voor- en 311 stereo eindversterker en de bijbehorende optionele modules (DAC en phono) onlangs gecompleteerd.

Met deze drie modellen geeft het Zwitserse ultra high-end merk invulling aan de marktvraag om meer betaalbare producten met zoveel mogelijk behoudt van de bekende zeer hoge kwaliteiten van de 5 en 7 serie aan te bieden.

Dat er ondanks dit downgraden nog zoveel kwaliteit is overgebleven is op zich geen wonder. Vooral omdat veel componenten en schakelingen rechtstreeks uit de duurdere 5 serie in vereenvoudigde vorm zijn overgenomen. Hiervoor moest het ontwikkelteam werkelijk alles uit de kast te halen en moesten veel schakelingen compleet worden herzien. Uiteindelijk was het zaak om met een kleiner aantal (dure) onderdelen en een minder complexe opbouw, wel een zo maximaal mogelijk resultaat te bereiken. Het eindresultaat mag er zijn en heeft duidelijk de typisch homogene Soulution signatuur met veel natuurlijkheid, kracht op de achtergrond en een hoog oplossend vermogen.

Terwijl de 325 voorversterker (43 cm, 14,2 cm, 35 cm en 15 kg) schitterend door zijn pure eenvoud en zijn single ended werking (minder componenten nodig dan gebalanceerd). Zorgt het verder uit elkaar plaatsen van het linker- en rechterkanaal voor een optimale kanaalscheiding, schakelen hoogwaardige relais de ingangen en maakt de volumeregeling louter gebruik van precisie metaalfilmweerstanden. Naast een gecombineerde schakelende en lineaire voeding die voor meer stabiliteit en een lagere stoorvloer zorgt dan met andere technologieën mogelijk is, bezit de 325 voorversterker tenslotte ook een theatermodus.

Hoewel het eindversterkerdeel van de 311 stereo eindversterker (43 cm x 14,2 x 49 cm en 30 kg) sterk op dat van de 330 geïntegreerde versterker is geënt, gaat de 311 eigenlijk in alles verder. Zo is de voeding net als in de 5 serie in drie gedeelten met ieder een eigen ideaal werkingsbereik onderverdeeld. Waarbij de sterk in klasse A georiënteerde werking een elco capaciteit van maar liefst 160.000 F bezit, resulterend in een bijna oneindig goede impulsverwerking. Bijzonder is dat door het geavanceerde stroommanagement de versterker al direct na het aanzetten optimaal presteert.

Een totaal van zes(!) verschillende ieder voor zijn eigen taak geoptimaliseerde voedingen - waaronder vier cutting edge schakelende voedingen - leveren tenslotte gezamenlijk 1.200 VA voor de eindversterking. Daardoor in staat gesteld een veel stabielere stroomafgifte dan welke conventionele transformator oplossing dan ook te leveren. Uiteindelijk resulteert dit in een onvoorwaardelijk stabiel vermogen van 2 x 120 watt aan 8 Ohm, 2 x 240 watt aan 4 Ohm en zelfs 2 x 480 watt aan 2 Ohm.

Prijzen zijn tenslotte € 10.500,- voor de 325 voorversterker en € 16.500,- voor de eindversterker. De optionele DAC en Phono modules voor de 325 voorversterker, zullen € 3.000,- voor de phono optie en € 4.100,- voor de DAC module gaan kosten.

Exclusieve dealer voor deze modellen is:

Rhapsody Sound & Vision - Hilversum
Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Magico A3 – Superieure kwaliteit nu voor een (veel) lagere prijs!

In het aluminium van iedere Magico luidspreker is een subtiele maar toch permanent aangebrachte letter ‘M’ zichtbaar. Voor de trotse eigenaar het symbool van compromisloos kwaliteitsstreven waarbij enkel het beste goed genoeg is. Helaas hangt hier ook een overeenkomstig hoog prijskaartje aan waardoor deze producten helaas voor slechts een kleine groep consumenten is weggelegd.

Maar hier komt nu verandering in. Want na jarenlange experimenten en het testen van verschillende methoden om de kosten te verlagen, is Magico eindelijk in zijn lang gekoesterde doel geslaagd. Namelijk het ontwikkelen van een serie modellen die de typerende merkeigenschappen met een bijna revolutionair lager prijskaartje weten te combineren!

Als eerste is het vanaf februari 2018 de beurt aan de vloerstaande A3. Een model wat ondanks zijn opmerkelijk scherpe prijs, wel net als zijn duurdere broers volledig uit vliegtuigaluminium wordt vervaardigd. De A3 heeft daarbij door zijn meer traditionele rechthoekige voorkomen, visueel meer weg van de kostbare state-of-the-art Q-modellen dan het meer gebogen en ronde voorkomen van de ‘S-serie. De buitenzijde beschikt nu voor het eerst bij Magico over een heel chique geanodiseerd geborsteld oppervlak, wat heel fraai en verfrissend oogt.

Ook onderhuids bevat deze A3 net als alle andere Magico modellen, wederom over een ware tour-the-force aan vernuftige ontwerpdetails. Feitelijk lijkt het nog het meest op een vereenvoudigd Q-serie ontwerp, waarbij de zeer solide 50 kg wegende gesloten kast over een viertal luidsprekerunits beschikt die technologisch net wat minder vergaand geavanceerd als de duurdere modellen zijn uitgevoerd. Zo is de A3 voorzien van een 28 mm beryllium-tweeter die geënt is op het platform van de prestigieuze M-Project, maar bewust niet van een kostbare diamantcoating is voorzien. De 15 cm middentoner en twee 17,78 cm woofers zijn verder voorzien van neodymium magneten, titaniumdraad voor de spreekspoelen en bezitten Magico typisch over het zeer geavanceerde conusmateriaal Nano Tec Grafeen.

Dit alles resulteert in een slanke zuil van 112 cm hoog, 23 cm breed en 27 cm diep en een frequentiebereik wat start bij een zeer diepe 22(!) Hz en doorloopt tot 50 kHz. Het rendement bedraagt tenslotte een goed bruikbare 88 dB bij een nominale impedantie van 4 Ohm, waardoor deze weergevers met zo’n beetje iedere stabiele kwaliteitsversterker vanaf zo’n 50 watt goed kunnen worden aangestuurd.

De verkoopprijs bedraagt € 11.750,- per paar

Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Soulution 3-serie introductieshow met Meet & Greet van Cyrill Hammer bij Rhapsody Sound & Vision

Over de kwaliteiten van het Zwitserse high-end audiomerk Soulution hoeven we eigenlijk maar weinig woorden vuil te maken, want die zijn vooral bizar goed! Niet voor niets staat dit pioniersmerk dan ook al sinds 2005 op de kaart van de zeer kritische muziekliefhebber en dat is niet zonder reden.

Geen enkel ander audiomerk slaagt er namelijk tot op heden in om op letterlijk ieder gewenst volumeniveau, muziek zonder ook maar de geringste tonale verandering weer te geven als de Soulution versterkerontwerpen. Uiteraard bezitten de modellen van dit vooruitstrevende Zwitserse bedrijf nog veel meer bijzondere eigenschappen, maar samen met de prachtig afgewerkte, super strak gestileerde blank aluminium behuizing hangt daar helaas wel een overeenkomstig fors prijskaartje aan.

Voor al diegenen waarvoor de 7- en ook 5-serie prijstechnisch een brug te ver zijn, is recent aan de prijstechnische onderkant van het gamma de gloednieuwe 3-serie bijgekomen. Startend bij zo’n € 17.000,- voor de veelzijdige modulair opgebouwde 330 geïntegreerde versterker en in een later stadium de 325 voor- en 311 stereo eindversterker, staan er toch nog steeds rasechte Soulution ontwerpen op de planken. Maar nog veel beter nieuws is dat hierdoor dit illustere merk voor de eerste keer daadwerkelijk binnen bereik van vele serieuze muziekliefhebbers is gekomen!

Om iedereen van deze nieuwe serie alvast te laten meegenieten, is in overleg met Soulution en het Rhapsody team besloten om op vrijdag 24 en zaterdag 25 november naast de muzikale introductie ook een meet & greet met Soulution CEO Cyrill Hammer te houden!

Ook zal importeur Symphony Audio Import in de persoon van Jan Coenen naast introductie ondersteuning, namens Soulution uitleg gaan geven over de helaas momenteel in de regio Den Haag geconstateerde grijze import en met name wat voor ingrijpend grote gevolgen dit voor u als consument kan hebben.

Samengevat zal het dus een breed opgezette happening betreffen waarbij naast alle bestaande en nieuwe Nederlandse en Belgische Soulution eigenaren, ook alle andere belangstellenden van harte welkom zijn.

Symphony Audio Import
+32 474 525 355
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Soulution dealers Nederland:
Rhapsody Sound & Vision – Hilversum
Audiofile – ’s Gravensmoer

Soulution dealer Belgie:
New Music - Brussel

Soulution 330 Integrated Amplifier

Het uit Zwitserland afkomstige ultra high-end audiomerk Soulution, grossiert al sinds haar oprichting in 2005 wereldwijd in superlatieven. Startend met de eveneens ultra kostbare nog immer top-of-the-line 7 serie, is het in 2010 de beurt aan de wat minder extreem geprijsde maar nog steeds in superlatieven presterende 5 serie.

Maar doordat ook de prijsstelling van deze meer ‘modale’ 5 serie door alle Soulution typische heroïsche technische en constructieve maatregelen voor velen nog steeds onbereikbaar is gebleken. Heeft het ontwerpteam zich grote inspanningen getroost om te onderzoeken hoe ver ze konden down graden zonder de zo gewaardeerde Soulution basiskwaliteiten aan te tasten.

Het eindantwoord op deze intensieve zoektocht is de gloednieuwe Soulution 330 Integrated Amplifier. Niet alleen het eerste lid van de gloednieuwe 300 reeks (waarin binnenkort ook de 325 voor- en 311 stereo eindversterker zullen verschijnen), maar ook hét apparaat waardoor Soulution kwaliteit ineens voor een grotere groep fanatieke muziekliefhebber binnen bereik komt.

Het mooie van dit alles is dat ook deze 330 nog steeds in ieder ontwerpfacet een echte Soulution is gebleven. Net als de typerende en zeer herkenbare aluminium behuizing met zijn zachte lijnenspel, volgt namelijk ook de 330 net als zijn grotere broers weer de compromisloze weg van een losse voor- en losse eindversterker. Maar dan wel ondergebracht in één enkele behuizing.

De versterking is gebaseerd op de technologie zoals deze ook in de 5 serie is toegepast en werkt voor een groot deel in de door Soulution zelf geoptimaliseerde klasse A techniek. Dus alleen stroomafgifte wanneer er naar wordt gevraagd en anders niet. Het circuit werkt geheel buiten de signaalweg om en heeft als grote bonus dat de optimale geluidskwaliteit al direct na het inschakelen beschikbaar is.

De zes(!) verschillende voedingen zijn ieder voor hun eigen taak geoptimaliseerd, waarbij vier cutting edge schakelende voedingen gezamenlijk 1.200 VA voor de eindversterking leveren en daarbij in staat zijn om een veel stabielere stroomafgifte dan welke conventionele transformator oplossing dan ook te leveren.

Uiteindelijk resulteert dit in een onvoorwaardelijk stabiel vermogen van 2 x 100 watt aan 8 Ohm, 2 x 200 watt aan 4 Ohm en zelfs 2 x 400 watt aan 2 Ohm. Uiteraard is ook dit apparaat weer volledig gebalanceerd opgebouwd en dragen precisie metaalfilm weerstanden zorg voor een enorm goede en nauwkeurige balans- en volumeregeling. Dit indrukwekkende apparaat is binnenkort voor een prijs van € 17.000,- bij onderstaande dealers te vinden.

Rhapsody Sound & Vision - Hilversum
Audiofile - 's Gravenmoer

 

Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Symphony Audio Import waarschuwt voor parallel import

Helaas is ons recent ter ore gekomen dat van verschillende van onze met zorg geselecteerde merken, parallel import wordt bedreven.

Het gaat in dit geval om de merken Magico, Soulution en Nagra en wij willen bij deze expliciet benadrukken dat zowel de fabrieksgarantie alsmede de importeursgarantie geheel zal komen te vervallen bij geconstateerde parallel import!

Alleen bij producten die via ons officiële dealernetwerk zijn of worden geleverd, is het mogelijk om indien nodig van deze service ondersteuning gebruik te maken.

Voor alle duidelijkheid vermelden we nog even de rechtmatige dealers.

Magico
Rhapsody Sound & Vision - Hilversum
AudioXperience - Nuenen
Audiofile - 's Gravenmoer
Audio Concept - Luxembourg
Noir & Blanc - Brussel

Soulution
Rhapsody Sound & Vision - Hilversum
Audiofile - ‘s Gravenmoer

Nagra
Audiofile - ‘s Gravenmoer
Audio Concept - Luxembourg
New Music - Brussel

 

Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Symphony Audio Import stopt met distributie van VPI

Mede door het verder aanscherpen van het merkenbeleid en de specialisatie in producten die tot het allerbeste op de markt behoren, heeft Symphony Audio Import besloten om per direct met het Amerikaanse platenspeler merk VPI te stoppen.

Deze beslissing is mede tot stand gekomen doordat deze producten door beleidswijzigingen bij de fabrikant zelf, op verschillende aspecten steeds verder buiten ons zorgvuldig samengestelde merkenpakket begonnen te vallen. Uiteraard blijven de toonaangevende referentieplatenspelers van het Japanse TechDAS wel gewoon in ons aanbod.

 

Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

Kom in juni genieten van de ongeëvenaarde audio ervaring van de Magic S1MKII

In juni kan je elke zaterdag komen proeven van de ongeëvenaarde audio ervaring van de Magic S1MKII.

De Magico S1MKII is het meest muzikale 2 weg systeem wat er ons inziens op de hedendaagse markt wordt aangeboden!

Hier is geen sprake van een update betre ende een uiterst succesvol product, nee hier is sprake van een compleet nieuw en grensverleggend ontwerp.

Wij vinden ze zo bijzonder dat we in de maand juni elke zaterdag een demonstratie geven met de S1MKII bij Chattelin Audio Systems in Den Haag.


  • Zaterdag 4 JuniMagico S1 MKII - Devialet 400 versterking
  • Zaterdag 11 JuniMagico S1 MKII - Mark Levinson NO 585 versterking
  • Zaterdag 18 JuniMagico S1 MKII - Audio Research Reference 75SE versterking / Merging Nadac
  • Zaterdag 25 JuniMagico S1 MKII - Devialet Original d’ Atelier 900

U bent alvast van harte welkom!
Zie ook http://www.chattelin.nl


Chattelin Audio Systems
Anna Paulownastraat 58
2518 BG Den Haag
info@chattelin.nl

Volledig herziene Magico S1 en S5 luidsprekers verleggen opnieuw de grenzen

Magico, leider in het ontwerpen en vervaardigen van state of the art luidsprekerontwerpen, is blij en verheugd u de opvolgers van de inmiddels zeer bekende en buitengewoon gewaardeerde S1 en S5 modellen voor te stellen.


S1 en S5 mk II

Hoewel de nieuwe S1 (H 117 cm x B 23 cm x D 25 cm) en S5 (H 122 cm x B 36 cm x D 38 cm) op het eerste gezicht veel van hun roemruchte voorgangers weg lijken te hebben, blijken ze bij een meer kritische blik op een groot aantal aspecten te zijn gewijzigd. Zoveel zelfs dat hier eigenlijk van totaal andere weergevers sprake is. Ontwerpen die niet alleen nog maar heel weinig met hun originelen te maken blijken te hebben, maar ook de huidige state of the art van dit moment binnen hun prijsklassen belichamen.


Betere kast

Terwijl de respectievelijk 1 cm voor de S1 en 1,3 cm wanddikte voor de S5 geëxtrudeerde aluminium behuizingen, al jaren samen met het vooruitstrevend ‘Magico’ pakket aan resonantie beheersende maatregelen de wereldwijde maatstaf vormen, zijn de top en voetplaat voor deze volgende generatie compleet herzien. Voor het eerst wordt nu namelijk een volledig nieuw ontworpen 3D bolvormig toppaneel toegepast. Dit geeft beide weergevers niet alleen een nog fraaier aanzien, maar verbeterd ook de behuizingsdiffractie terwijl verticale staande golven nog minder kans maken. De eveneens geheel nieuw ontworpen 4-armige kastondersteuning zorgt tenslotte voor meer stabiliteit, een lager zwaartepunt en verbeterde zaken als dynamiek en een lagere stoorvloer.

Betere units

Hoewel ook de beide originele modellen al over prachtig natuurlijk klinkende units beschikten, is het Magico ontwerpteam er wederom in geslaagd dit hoge prestatieniveau bij de nieuwe uitvoeringen nog verder te verbeteren. Zo wordt nu ook in deze wat minder extreem geprijsde modellen, de nieuwste variant van de rechtstreeks uit de S7 en M-project afgeleide 2,54 cm dometweeter toegepast. Een grensverleggend ontwerp dat met zijn diamant gecoate Berillium membraan en ondersteuning door een nog robuuster motorsysteem en langere spreekspoel, tot nog natuurlijker hoogbereik en vooral een nog betere aansluiting op het middengebied zorgdraagt.

Hoewel de S1 (mk II) een 2-weg systeem is met 2 units en de S5 (mk II) een 3-weg met zelfs 4 units. Maken beiden buiten het hoog, ook gebruik van dezelfde techniek en materialen voor de (bas) midden unit. We hebben het dan over Magico’s nieuwste ultra high-tech conusmateriaal Nano-Tec in alweer zijn 7e generatie. Door het gebruik van koolstofvezel in combinatie met Graphene, is uiteindelijk het ideale ultrastijve conusmateriaal verkregen dat een perfecte verhouding tussen gewicht, stijfheid als interne demping bied. Doordat deze unit bij de S1 ook nog het complete laag voor zijn rekening moet nemen, is hij met zijn 18 cm wat groter in diameter dan de puur voor het middengebied bedoelde 15,24 cm bedoelde unit in de S5. Dit mooie plaatje wordt tenslotte gecompleteerd door de inzet van een uit puur titanium vervaardigde spreekspoel in samenwerking met een nog krachtiger Neodynium magneetsysteem.

De dubbele 25,4 cm woofers met hun extreem krachtige magneten, wordt afsluitend alleen in de veel grotere S5 te vinden en bestaan uit een combinatie van een ultra stijve aluminium conus met een coating en stofkap van Graphene. Naast een lineaire conusuitslag van 1,5 cm (dubbel zo veel als zijn voorganger!) zijn de units tevens in staat tot een ongelofelijk diep en krachtig laag en een grondtoonbereik waarbij naast een enorme snelheid, ook de accuratesse niet wordt vergeten.


Betere wisselfilter

Net als bij hun voorgangers wordt ook bij deze nieuwste Magico generatie voor het filterontwerp weer volop van de laatste generatie Finite Elemente Analyse simulatie software gebruikgemaakt en is alles nog eens extra aangescherpt om een naast een maximale bandbreedte, ook zaken als lineair fasegedrag en geminimaliseerde intermodulatie vervorming te optimaliseren.


Afwerking en prijzen

Deze twee nieuwe modellen zijn tenslotte leverbaar in zowel een aantal nieuwe (matte) geanodiseerde M-Cast kleuren als luxueuze op verf basis gebaseerde (hoogglans) M-Coat varianten.

Prijzen zijn vanaf € 24.900,- voor een M-Cast uitvoering van de S1 mk II
En € 57.500,- voor een S5 mk II in dezelfde afwerkingsvariant

Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com


TechDAS, hoe vakmanschap een kunstvorm werd.

TechDAS is het huismerk van Stella Inc., de gerespecteerde Japanse distributeur van high-end audiocomponenten, zoals Wilson Benesch, CH Precision en Trinnov Audio.


TechDAS wordt gekenmerkt door zijn ultieme audiobelevingen. De ‘DAS’ in TechDAS staat dan ook voor ‘Digital Analog Supremacy’, en dat duidt op het grootste engagement van het merk. Ze gaan op zoek naar wat de gebruiker écht wil. Door die wensen uit te puren, komen ze tot de essentie van een audioconcept.Ze kiezen bewust voor een productie die in Japan blijft. Zo kunnen ze met de grootste zorg het productieproces begeleiden en de beste kwaliteit aanbieden.
In 2012 bracht Stella Inc. de TechDAS Air Force One draaitafel op de markt. En de Air Force One werd meteen legendarisch, niet alleen door zijn uitstekende audiokwaliteit maar ook door zijn baanbrekend design.

TechDAS kwam in 2014 met een variant op de markt, namelijk de Air Force Two. Deze krijgt dezelfde technologie van het vlaggenschip, inclusief het luchtgelagerde plateau die de LP vacuüm kan aanzuigen. Dit jaar kwam er nog een klein, maar vooral goedkoper broertje bij, de Air Force Three. Deze muziekmachine geniet van de high-end technologie van zijn twee voorgangers, maar is aanzienlijk compacter.

Wij nodigen u binnenkort graag uit voor een exclusieve show van de TechDAS Air Force Three bij Rhapsody te Hilversum.


Symphony Audio import introduceert Constellation Audio

Wat hebben freelance top audio ontwerpers als James Bongiorno, John Curl, Bascom King, Peter Madnick en Demian Martin met elkaar gemeen? Naast het feit dat ze al vaak tientallen jaren voor de meest respectabele high-end namen ter wereld hebben gewerkt en daar letterlijk ware meesterwerken hebben gecreëerd, hebben ze zich allen verenigd in het ontwerpdroomteam van de in Zuid-Californië gelegen audiofabrikant Constellation Audio.

*Prijzen onder voorbehoud. Vraag uw dealer naar de actuele prijslijst.

Ook al is deze fabrikant nog opmerkelijk jong, door slimme acquisitie van zoveel toptalent is het toch mogelijk gebleken om in bijzonder korte tijd de high-end audio scène letterlijk stormenderhand te veroveren. Een extra knappe prestatie wanneer blijkt dat het merk daarbij ook nog eens kwalitatief op het hoogste ereschavot mikt en de prijzen voor deze compromisloos gebouwde innovatieve ontwerpen navenant zijn.

Echter voordat u nu denkt dat de ontwerpen van deze prestigieuze Amerikaanse fabrikant dan ook vast alleen maar voor de ultrarijken zijn bedoeld, is er heel goed nieuws. Want terwijl de top-of-the-lijn Reference serie pas start bij € 70.000,- voor de Orion phonoversterker en doorloopt tot een astronomische € 175.000,- voor een paar Hercules II mono eindversterkers, past het merk inmiddels ook zeer succesvol ‘trickle-down’ techniek toe. In geval van Constellation Audio betekend dit dat de op papier lager inschaalde Performance serie ondanks het gebruik van grotendeels eenzelfde technische opbouw en sterk gelijkende constructie, toch voor gehalveerde prijzen kan worden aangeboden!
Maar zelfs dan zijn we er nog niet want bij de minder dan een jaar geleden geïntroduceerde ‘instap’ Inspiration serie, komt de echte Constellation Audio kwaliteit nu ook zelfs voor de serieuze muziekliefhebber binnen handbereik! De prijzen voor deze serie starten namelijk bij een aanzienlijk vriendelijkere € 11.500,- voor een Preamp 1.0 voorversterker en lopen door tot € 25.000,- voor een paar Mono 1.0’s. Nog steeds een hele hoop geld. Maar als u dan weet dat zelfs hier nog steeds opvallend veel genen en constructiedetails uit de veel duurdere Reference en Performance series zijn overgenomen, wordt het plaatje toch al heel anders.

Op dit moment is de besluitvorming om dit schitterende merk ook in de Benelux te gaan voeren nog pril en is het op dit moment helaas nog niet mogelijk Constellation Audio producten in de bekende winkels te beluisteren. Het is echter wel op de bedoeling daar binnen korte tijd verandering in te gaan brengen en houd daarom voor meer informatie de pers- en showaankondigingen goed in de gaten.
Nagra Classic AMP stereo eindversterker - toekomstige klassieker

Welke muziekliefhebber is er niet bekend met het uit Zwitserland afkomstige legendarische audiomerk Nagra. Een legendarische onderneming die al meer dan 60 jaar geleden door de oorspronkelijk uit Polen afkomstige Stefan Kudelski is opgericht. Hoewel de Kudelski familie door de 2e wereldoorlog zich uiteindelijk in het neutrale Zwitserland heeft gevestigd, betekend Nagra feitelijk ‘wil opnemen’ in het Pools. Dit opnemen slaat vooral op de sinds 1952 vervaardigde reeks opmerkelijke tape recorders.


In 2012 wordt Nagra een zelfstandige entiteit binnen de Kudelski Group en valt het merk voortaan onder het nieuw opgerichte Audio Technology Switserland SA. Onder ATS nemen direct waarneembaar de ontwerpinspanningen toe en komen voor de consumentenmarkt in 2012 de nieuwe Jazz buizenvoorversterker en in 2014 de nu al legendarische Nagra HD-DAC op de markt. En daar blijft het niet bij want wie op de recent gehouden High-end in München is geweest, heeft daar naast onze eigen enthousiast demonstrerende Harry van Dalen en Michael van Polen (Rhapsody), ook de binnenkort uit te brengen Reference mono eindversterkers en de nu al leverbare Classic AMP stereo eindversterker kunnen zien en in geval van de eerstgenoemde, ook kunnen horen!

Zoals tot op heden ieder product van deze fabrikant betaamt, is ook de Classic AMP al bij een eerste aanblik meteen als rasechte Nagra te herkennen. Enerzijds is het ook hier weer die unieke symbiose van strakke en nuchtere industriële vormgeving en een moeilijk te omschrijven aaibaarheidsfactor. Gevat in een tamelijk compacte behuizing (39,5 cm breed x 27,7 cm diep en 17,4 cm hoog) heeft de onderneming dit keer een eindversterker ontworpen die een hoge mate aan kracht met veel verfijning en elegantie weet te combineren. Om dit te bereiken heeft het Nagra ontwerpteam bewust van maar één enkel paar MOSFET transistoren per kanaal gebruik gemaakt. Transistoren die bovendien voor een groot deel van hun bereik in klasse A staan ingesteld en in een innovatief concept met royale voedingscapaciteit zijn geïmplementeerd.
Het vermogen van 2 x 100 Watt of 1 x 200 Watt lijkt in eerste instantie niet zo gek veel. Maar deze Classic Amp blijft wel ten allen tijde volledig stabiel en gooit dus niet bij lage impedanties de handdoek in de ring. Om dit te bereiken is een eigenzinnig en vernieuwend concept uitgedacht, waardoor naast een hoge stabiliteit zelfs ook de meest abrupt optredende transiënten de versterker niet uit zijn evenwicht brengen.

Toch kunnen al deze woorden niet vertellen wat u gehoormatig met deze toekomstige klassieker aan muziekgenot zelf kunt ervaren. Maak daarvoor een luisterafspraak met onderstaande dealers en treedt een verrassend nieuwe muzikale wereld binnen.

Voor Nederland – Rhapsody Hilversum, voor Belgie – New Music Brussel en voor Luxemburg – Audio Concept Luxemburg

Prijs Nagra Classic AMP € 15.250,-
Magico S7 - S-serie topmodel met M-Project techniek aan boord

Een nieuw Magico model is altijd reden voor feest. Is het niet door het gebruik van de nieuwste technologieën, dan wel door de alsmaar verder verbeterende geluidskwaliteit. Vooral sinds de introductie van de gelimiteerde M-Project met zijn grensverleggende state-of-the-art techniek en geluidsweergave, was het aftellen tot het moment waarop deze ingrediënten hun weg naar de meer gangbare en (relatief) betaalbare modellen zouden vinden.


Al bij de eerste aanblik is het meteen duidelijk dat de S7 de nieuwe aanvoerder van de wereldwijd bijzonder succesvolle S-serie zal zijn. Ten opzichte van de ook al bepaald niet kinderachtige S5, zijn niet alleen de buitenmaten nog verder gegroeid, maar zijn ook de toegepaste technologie, materiaalkeuze en vormgeving naar de laatste stand van de Magico techniek gebracht. Voor de vijf geheel nieuw ontwerpen luidsprekerunits betekent dit dat in geval van dit gesloten 3-weg systeem, van exact dezelfde materialen en technieken gebruik word gemaakt als in het gelouterde M-Project model.

Ook qua behuizing onderscheid de nieuwe S7 zich duidelijk van zijn kleinere broers. Zo bestaan de onderlinge gebogen delen van de akoestisch volledig ontkoppelde behuizing, uit 1,25 cm dik geëxtrudeerd aluminium en worden ze met hun diameter van 40,64 cm, geheel in eigen huis vervaardigd.
De nieuw ontworpen luidsprekerunits zijn zelfs ronduit spectaculair te noemen. Zo huisvest de S7 drie 25,4 cm bas units, die ieder zijn voorzien van zowel extreem krachtige magneten als ultrastijve aluminium conussen. Hierdoor zijn ze in staat tot het produceren van diepe, krachtige laagfrequenties met zowel maximale snelheid als grote accuratesse en een onvervormde geluidsdruk van 120 dB bij 50 Hz op 1 meter!

De 15,24 cm grote middenunit spreekt met zijn gelaagde conus van meerlaags Arkema nanotube en XG Sciences C-750 Nanographene, spreekt zelfs nog meer tot de verbeelding. Want wat te denken van een conus die maar liefst 20% lichter en een extreme 300% stijver is dan al het voorgaande bestaande conusmateriaal! Om alle aanwezige kwaliteiten ook daadwerkelijk volledig te kunnen benutten, zorgen twee extra grote magneten voor een ultrastabiel magnetisch veld waarin de titanium spreekspoel optimaal zijn werk kan doen. Tenslotte word net als eerder bij de S3, ook bij deze S7 voor het middengebied van een speciaal ontworpen afzonderlijke polymeer behuizing gebruikgemaakt.

De nieuwe 2,54 cm tweeter maakt tenslotte gebruik van een diamant gecoat Berillium membraan met geoptimaliseerde geometrie. Deze zeer bijzondere tweeter is in staat tot een extra hoge belastbaarheid en bezit daarbij ook nog eens een ultra groot afstraalgedrag in combinatie met extreem lage vervormingscijfers.

Samenvattend heeft Magico met de nieuwe S7 wederom een sterk staaltje grensverleggend luidsprekertechniek op de markt gebracht. M-Project technologie in een grootschalige, speciaal akoestisch geoptimaliseerde S-serie behuizing - als dat niet smullen is!

Specificaties: Gevoeligheid: 89 dB
Impedantie: 4 Ohm
Frequentiebereik: 20 Hz - 50 KHz
Aanbevolen vermogen: 50 - 1.000 Watt
Afmetingen: 142cm hoog x 48cm diep en 63 cm breed
Gewicht: 136 kg per stuk

Verkoopprijs N.B.B maar vermoedelijk richting € 85.000,- per paar


19 Juni: Magico M-Project & Nagra Reference

Nog éénmaal bij Rhapsody. Presentatie van de unieke luidsprekersysteem van Magico, genaamd de M-Project.Voor hun 10-jarig bestaan hebben zij deze luidspreker in een gelimiteerde versie van 50 stuks voor de gehele wereld ontworpen. Technologisch en muzikaal is dit een verre stap vooruit. Dit moois gaan ze demonstreren met de nieuwe referentie mono eindversterkers, Reference HD-DAC en de Jazz voorversterker van Nagra. De Aurender W20 gebruiken we deze dag als mediaspeler en op het analoge gebied introduceren we het nieuwe element van Ortofon, de MC A95.

Rhapsody - The next level in High-End audio


Show- en Concertmaand bij Chattelin

Chattelin Audio Systems tovert april om tot showmaand. Bijna ieder weekend presenteert Chattelin in Den Haag een nieuw product of een beproefde combinatie.Op zaterdag 11 april showt de winkel een opstelling met de best verkochte combinatie van 2014: een Magico S1 luidspreker aangestuurd door een Devialet 200 versterker/dac. Chattelin Audio Systems is gevestigd aan de Anna Paulownastraat 58 in Den Haag.


Kabelmerk MIT (Music Interface Technologies) nu bij Symphony

Na een lange en gedegen zoektocht naar een kabelmerk wat optimaal aansluit bij ons huidige high-end merkenpallet, kan Symphony Audio Import u met veel enthousiasme mededelen dat sinds januari 2015 het fameuze Amerikaanse kabelmerk MIT aan het assortiment is toegevoegd.MIT is een aanvulling waar we bijzonder verguld mee zijn. Niet alleen is het merk met ontwerpervaring, die zelfs teruggaat tot 1970, één van de oudste high-end kabelmerken ter wereld, maar ook heeft hoofdontwerper en eigenaar Bruce Brisson een geheel eigen denk- en werkwijze om tot een bepaald klankoptimum te komen. Een methodiek vergezeld door vele eigen patenten, waardoor zijn kabelontwerpen veel dichter de klank van echte muziekinstrumenten benaderen dan welke ander kabel(merk) dan ook.

Naast het enorm brede pakket met voor ieder prijsniveau zijn eigen maximaal haalbare kwaliteit, maakt MIT al sinds 1984 gebruik van passieve netwerken in haar kabels. Door deze netwerken kunnen de fouten die normaliter in ieder passief kabelontwerp inherent aanwezig zijn, grotendeels worden gecorrigeerd. Hoe hoger het prijsniveau, hoe uitgebreider deze netwerken en vooral hoe fijnzinniger de immer aanwezige fouten kunnen worden gecorrigeerd.

Zeker gezien het zeer hoge kwaliteitsniveau van de overige door Symphony Audio Import gevoerde merken, is de positieve invloed van deze buitengewoon hoge kwaliteitsgeleiders regelmatig zelfs spectaculair onspectaculair te noemen. Oftewel een ongeëvenaard natuurlijke en homogene klank met zoveel (3D) realisme en dermate weinig artefacten, dat daardoor ieder ander component in de keten eindelijk zijn maximale kwaliteiten kan laten horen.


Chattelin Audio Systems presents Magico Q7/Soulution 700 series en de ontwerpers daarachter!

Wie zegt dat doordeweekse dagen saai zijn? Op dinsdag 25 November bied Chattelin AS u de mogelijkheid om een praatje te maken met de man achter Magico luidsprekers Alon Wolf en de persoon achter het exclusieve uit Zwitserland afkomstige Soulution Cyrill Hammer! Door hun drukke en nauwgezette agenda,s was deze dinsdag in november de enige mogelijkheid om een ontmoeting te realiseren.Mede speciaal voor deze gelegenheid heeft Chattelin AS een combinatie samengesteld waarvan we wel mogen zeggen dat het op dit moment een van de meest tot de verbeelding sprekende installaties is en waarover wereldwijd heel wat is en wordt geschreven! En terecht want als je een Magico Q7 voor het eerst beluisterd valt je mond wijd open van verbazing dat gebeurde ons ook afgelopen zomer toen we ze onder verschillende omstandigheden konden beluisteren.

Je hebt luidsprekers en je hebt een Magico Q7! Deze uitspraak zegt denk ik wel genoeg.

Chattelin A.S is exclusief dealer in Nederland van Soulution en heeft daar uitgebreid ervaring mee opgedaan in de afgelopen periode! Soulution heeft zich " opnieuw : verzekerd van een plek in de allerhoogste regionen binnen wat haalbaar is binnen high-end audio met hun nieuwe 711 Eindversterker en 725 Voorversterker. Internationaal gezien zullen er op korte termijn in toonaangevende magazines reviews verschijnen die er niet om liegen zo ook is onze ervaring met deze geweldige versterkers en digitaal.

Het is dus duidelijk waarmee we de Q7 gaan aansturen. Wij denken dat deze opstelling laat horen waartoe high-end audio anno 2014 in staat is! Chattelin AS organiseert rondom die periode een uitgebreide show met de Q7 en Soulution echter is daar de exacte datum nog niet van bekend. Voor info en laatste updates zie: Website en Facebook .


Magico M Project bij Rhapsody

Noteer alvast 15 december in jullie agenda.


Dan wordt de nieuwe referentie gepresenteerd bij Rhapsody.

Rhapsody Sound & Vision
Borneolaan 25
1217 GX Hilversum
T: 035-6284644
Website


Rhapsody October Sessions met Magico en Nagra

Rhapsody sluit deze maand de October Sessions af met een stevige high end-opstelling, op zaterdag de 25ste. De merken die onder de schijnwerpers zullen staan? Magico luidsprekers, en een volledige set van Nagra.


"We sluiten de showmaand af met een super high end-set met de bekende Magico S3, maar dit keer met een volledig Nagra-systeem. Het volledige Nagra-systeem bestaat uit de Nagra Jazz voortrap, de MSA eindversterkers en de Nagra D taperecorder, waar wij onder andere eigen opnames op laten horen. Maar het hart van dit gehele systeem is de meest unieke DAC van dit moment, de nieuwe Nagra HD-DAC.""Dit is de absolute state of the art op digital playback!"

Deze dag zijn er dan ook de mensen van Nagra zelf aanwezig. Rhapsody is exclusief leverancier van de Nagra HD DAC. Ga op zaterdag 25 oktober vooral even kennismaken.

Rhapsody Sound & Vision
Borneolaan 25
1217 GX Hilversum
T: 035-6284644
Website


Nagra HD DAC met MPS meervoudige voeding

Sinds de uitvinding van de eerste Nagra recorder in 1951, die een ware revolutie inluidde op het gebied van geluidopnamen op locatie, is deze Zwitserse fabrikant nooit meer gestopt met zowel het innoveren als het streven naar perfecte geluidsweergave. De nieuwe Nagra HD DAC digitaal/analoog omzetter die recent in zijn definitieve versie op de high-end München 2014 is geïntroduceerd, vormt wederom een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van dit innovatieve merk.


Deze ‘high-definition’ DAC maakt gebruik van innovatieve technologie die is gebaseerd op dubbel DSD-formaat met een sampling-frequentie van 5,6 MHz. Oftewel 128 keer hoger dan een standaard audio-cd en zelfs nog tweemaal hoger dan een SACD. Voor het digitale deel is er intensief met de befaamde ontwerper Andreas Koch van AKDesign samengewerkt. Andreas is een echte pionier die zowel aan de wieg van het DSD-formaat heeft gestaan als een grote reputatie in professionele studio omgevingen bezit. Het hiermee extra versterkte ontwerpteam heeft zich in eerste instantie op de optimalisatie van de signaalwegen en klokprecisie geconcentreerd, waarbij tevens oplossingen voor de meest voorkomende problemen als digitale drift en jitter zijn gezocht en een speciaal ultrahoog presterend signaalcorrectie algoritme is ontwikkeld.

Uiteraard is er tijdens de ontwikkeling van deze state-of-the-art DAC veel en aandachtig geluisterd en vergeleken. Met als ultieme uitdaging het type weergave zoals normaliter vooral aan analoge mastertapes voorbehouden schijnt te zijn, bereiken. Tijdens een proces van ontelbare luistersessies is getracht de techniek zo te modeleren dat muziek in zijn meest pure vorm kan worden gereproduceerd. Oftewel een waarheidsgetrouwe weergave van transiënten en harmonischen en vooral gevrijwaard van de traditionele artefacten die tot op heden D/A conversie altijd zo heeft getypeerd.

Naast de extreem goede geluidskwaliteit is de Nagra HD DAC D/A omzetter tenslotte ook ontworpen om flexibel en veelzijdig te zijn - zelfs in een professionele context. Zo bevat de DAC een zeer uitgebreid aansluitpaneel met plaats voor alle gangbare verbindingsstandaards en is het in staat om alle formaten van PCM 24 bits tot 384 kbit/sec, DXD en DSD x2 te verwerken.

Specificaties

> DDigitale ingangen: 2x S/DIF, 2 AES/EBU, 1 Optical, 1 USB Audio (mode 2), 1x I2S (Nagra formaat).
> Sample frequentie: 5.6 MHz, 72 bits.
> Analoge uitgangen: 1x stereo RCA, 1x stereo XLR (symmetrisch met trafo’s optioneel verkrijgbaar).
> Verwerkbare digitale formaten: PCM 24 bits tot 384 kHz, DXD, DSD x2.
> Bandwijdte: 5 Hz - 40 kHz (+0 – 3dB).
> Signaalruis verhouding: -128 dB (lineair).
> Vervorming: < 0.02% (-20dBFS).
> Afmetingen: 310 x 350 x 76 mm.
Nagra MPS meervoudige voeding
De optionele Nagra MPS ultra hoge kwaliteit voeding, is bedoeld om tot vier Nagra apparaten tegelijkertijd van de meest zuivere stroom te voorzien. Net als de compacte BPS phono voorversterker, wordt ook de Nagra MPS geleverd in een voor dit merk zo karakteristieke standalone aluminium behuizing, voorzien van dezelfde inmiddels bekende afmetingen en vorm. Het is de ultieme oplossing voor iedereen die het beste uit een Nagra systeem wil halen. Daarbij gaat deze meervoudige voeding technologisch dermate ver in zaken als geruisloze werking, stabiliteit en dynamische prestaties, als op dit moment überhaupt mogelijk is. Feitelijk stelt het de aangesloten apparatuur vooral in staat om zijn onderhuidse potentieel volledig te benutten en daarmee het algehele muzikale realisme nog verder te verhogen.

Naast een ijzersterke technische implementatie met zwaar over gedimensioneerde onderdelen verwerkt in een buitengewoon solide ontwerp, beschikt het voorpaneel van deze voeding over een scherm waar de gebruiker desgewenst zowel de netspanning, de spanning van elke uitgang als de toestand van de accu kan monitoren. De MPS kan worden in- en uitgeschakeld met een Nagra afstandsbediening en wordt tevens geleverd met zowel input- als outputtriggers die eventueel door een domoticasysteem kunnen worden aangestuurd. In combinatie met een geschikt apparaat zoals bijvoorbeeld een smartphone, kan deze voeding ook op afstand worden bediend. Deze ‘domotica lus’ kan tenslotte ook nog worden gebruikt om de andere componenten binnen het hi-fi systeem in of uit te schakelen.

Naast de extreem goede geluidskwaliteit is de Nagra HD DAC D/A omzetter tenslotte ook ontworpen om flexibel en veelzijdig te zijn - zelfs in een professionele context. Zo bevat de DAC een zeer uitgebreid aansluitpaneel met plaats voor alle gangbare verbindingsstandaards en is het in staat om alle formaten van PCM 24 bits tot 384 kbit/sec, DXD en DSD x2 te verwerken.

Specificaties

> Compatibiliteit met: Nagra PL-L, VPS, BPS, Jazz, Melody voorversterkers en Nagra CD spelers.
> Uitgangen: Nummers 1 t/m 4 met Lemo connectoren, 12 VDC, 1A, lineaire weergave 10 Hz – 300 kHz, 150 μV max.
> Thuis automatisering in- en uitgangen: 3,5mm jack connectoren, uitgang geschakeld middels relais (max. 1A).
> Analog outputs: 1x stereo on RCA, 1x stereo XLR (symmetrical on transformers available as an option).
> Voeding: 100, 115 of 230 VAC, ±10%. Verbindingskabels (optioneel): afgeschermde kabel met gevlochten afscherming, Lemo connectoren, in 75 cm or 125 cm lengte. Andere lengtes op verzoek leverbaar.


Paying homage to everything Magico has built over the last ten years, we are proud to announce the release of the M Project, a limited-edition loudspeaker that encapsulates our spirit, our accomplishments, and our latest state-of-the-art technology that will – once again – set a new industry standard. With production limited to 50 pairs, The M Project will be uniquely positioned as a cornerstone for the most resolving and discerning music systems extant.

A three-way, five-driver floorstanding loudspeaker – borrowing familiar motifs from the Q series, the original Mini, and the new S series – the M Project sports a newly designed curved shape, which minimizes internal resonances and enables an industry-leading minimal amount of damping. We further optimized our signature front baffle contour to incorporate edge-free top and bottom plates, integrating a new enclosure comprising aluminum skeleton topology, our signature acoustically optimized front plate, and carbon-fiber sides.

The M Project features a new tweeter we designed from the ground up, using a groundbreaking advanced diamond-coated beryllium diaphragm with optimized geometry. Created using state-of-the-art finite element analysis modeling tools, it pushes high-frequency reproduction one step closer to perfection, skillfully leveraging beryllium’s physical properties (closer to the theoretical ideal) yet without gaining the extra weight normally associated with diamond’s specific gravity. This new technology enabled us to increase the dome diameter to 28mm (vs. the 26mm of yore), improving many aspects of performance while enabling even greater power handling. Combining these components with a new motor system in a new acoustically improved back chamber, the results are the lowest distortion possible today in a high-frequency transducer.

Both bass and midrange drivers employ innovative techniques that provide superior potential to control cone geometry in multiple dimensions in order to achieve optimal behavior in each driver’s frequency range while reducing non-pistonic motion, thereby pushing distortion components even lower than before. The process is further advanced by precise control of all manufacturing and environmental parameters to ensure an even forming process with enhanced coupling to the rubber surround. The latest 3D laser scanning techniques were used to achieve these goals.

The midrange driver, derived directly from the Q7, is a 6” unit with a 55mm voice coil coupled to a new Magico Nano-Tec cone. It utilizes an underhung neodymium base motor system using an extra-large magnet (OD=120mm, 10mm in height, N48H grade) and a top stabilizing magnet to get a super stabilized magnetic field of 1.7 Tesla in a 15mm air gap, resulting in a pure vented titanium voice coil. The M Project midrange has +/- 6mm of stabilized excursion at very high sensitivity, enabling 120dB (at 1m) of distortion-free playback in the midband.

Also created exclusively for The M Project is our new 10” driver, using a new Magico Nano-Tec cone. It leverages a new magnet system with half an inch of linear movement to produce clean and accurate low frequencies, undistorted even at a very high maximum SPL (120dB @ 50Hz at one meter), while maintaining an incredibly low inductance of <0.15 mH.

All five drivers are masterfully integrated using Magico’s exclusive crossover topology, resulting in the M Project achieving the best room integration possible in the low frequencies, while delivering the lowest, loudest, cleanest reproduction with ease of drive regardless of amplifier.


Symphony Audio Import is verheugd u mede te kunnen delen dat per direct de wereldwijd veel bekroonde en hoog gewaardeerde Critical Mass Systems Precision Component Support Systems uit de Verenigde Staten, een vast onderdeel van ons assortiment zal gaan vormen.

Iets wat natuurlijk beslist niet uit de lucht komt vallen want niet alleen ontwerpt Critical Mass Systems eigenaar Joe Lavrencik al zijn racksystemen zelf, maar ook wordt het assortiment wat op dit moment van schrijven uit 4 bijzonder doordachte rack support systemen bestaat, tot in het kleinste detail getoetst aan zijn extreem hoge eisen en vervolgens volledig in eigen beheer op het hightech machinepark vervaardigd. Het klankmatig onderscheid wat deze aangeboden oplossingen kunnen maken is werkelijk enorm en wordt bereikt door naast compleet andere ideeën en denkbeelden over kwaliteit en constructie, er een compleet afwijkende energiehuishouding binnen het rack op na te houden.

Zo functioneren de racks van deze fabrikant bewust niet als een isolerend systeem, maar vormen zij juist een ideale basis voor audiocomponenten doordat de trillingsenergie op gecontroleerde wijze wordt beheerst en dus niet geïsoleerd. Deze gecontroleerde gedragingen worden bepaald door onder andere de uitgekiende zelf ontworpen filterende opbouw. Hierbij werken zowel de draagplateau’s als de rackarchitectuur samen om de ongewenste energiestromen van zowel de vloer, het plateau als het rack zelf, terug te brengen tot minimale waarden die het kwetsbare audiosignaal niet meer kunnen schaden. Feitelijk worden de trillingen die luidsprekers nu eenmaal veroorzaken dermate effectief afgevoerd, dat in de praktijk de audiocomponenten veel minder verzadigd zullen raken en dus aanzienlijk en hoorbaar beter zullen presteren. Dit uit zich met name in het blootleggen van de kleinste muzikale details en een onverwachte muzikale zeggingskracht, waardoor ieder apparaat uiteindelijk volledig zal kunnen presteren zoals het door de fabrikant bedoeld is.

Ook al heeft Critical Mass Systems door onder meer de vele lovende internationale testen en awards inmiddels de naam gekregen het crème de la crème op audiorackgebied te zijn tegen een hoog prijskaartje, toch is de instap in deze wereld van optimale energiebeheersing nog verrassend toegankelijk en start de lijn bereikbaarder dan u zou vermoeden!


Al vanaf de start in 2005 heeft de Zwitserse high-end audiofabrikant Soulution regelmatig voor opzienbarende en grensverleggende ontwerpen en ontwikkelingen gezorgd. Op zich niet zo vreemd wanneer het streven van deze in perfectie gespecialiseerde onderneming het tot de beste van de markt willen horen is. Normaal gesproken volgt bij zo’n uitspraak al snel een meewarig hoofdschudden, ware het niet dat Soulution ondersteund door de technologische kennis van hightech moedermaatschappij Spemot, ook technisch daadwerkelijk in staat is deze beloftes waar te maken!

Op de begin januari dit jaar gehouden Amerikaanse CES en onlangs gehouden High End in München pakte deze onderneming dan ook flink uit met een aantal bijzondere noviteiten.

Als eerste is dat de gloednieuwe 560 D/A-converter uit de populaire 5-serie. Gebaseerd op de beproefde techniek van de vorige generatie 745 SACD-speler, is dit apparaat in staat om werkelijk ieder detail en nuance van digitaal bronmateriaal om te zetten in state of the art analoge signalen. Uiteraard is deze DAC in staat alle op dit moment geldende formaten zoals PCM, DXD en DSD te verwerken, waarbij de 5 verschillende ingangen (AES/EBU, SPDIF, optisch, USB en LAN) voor een grote veelzijdigheid zorgdragen. De upsampling module die is gebruikt in de Soulution 745 en 740 modellen, is voor de nieuwe 560 D/A-converter volledig opnieuw ontworpen en nu gebaseerd op een veel krachtiger 32 bit floating point SHARC DSP. Het extra verwerkingsvermogen van deze DSP chip zorgt daarbij voor zowel een veel hogere nauwkeurigheid van het upsampling rekenproces als de integratie van speciale apodizing digitale filters en Soulution’s innovatieve Zero-Phase-Technology.

Deze Zero-Phase-Technology is dermate bijzonder en vooral effectief, dat het wel wat extra uitleg verdient. Door deze zogenaamde ‘nul-fase-technologie’ wordt namelijk één van de grootste problemen van digitaal afspelen nu voor eens en altijd aangepakt. Namelijk het corrigeren van de nog altijd bij ieder formaat en resolutie optredende faseverschuiving door de vereiste low-pass filtering. Zelfs bij puur DSD bestandsformaat zijn nog altijd 3e orde low pass filters nodig die al snel voor een ongewenste faseverschuiving van 15° zorgt. Bij het gebruik van de Zero-Phase-Technolgy is het de Soulution technici gelukt de fase fout van het analoge muzieksignaal terug te brengen tot slecht 1° bij een frequentiebereik van 20 Hz tot 100 kHz! De gehoormatige impact van deze ogenschijnlijk slechts kleine veranderingen is werkelijk enorm groot en zorgt voor een forse toename aan authenticiteit van het muzieksignaal. Omgezet in ‘gewone taal’ spreken van dan naast een treffender reproductie van de klank van echte instrumenten, over een verdere afname van de doorgaans in vergelijking tot analoog nog immer aanwezige digitale eigen signatuur, meer en beter gedefinieerde klankkleuren en meer ‘lucht’ rond instrumenten.

Uiteraard zal deze belangrijke klank verbeterende technologie ook in alle huidige Soulution SACD-spelers zoals de nieuwe 541 en 746 worden doorgevoerd en kunnen reeds bestaande modellen bij uw plaatselijke dealer worden opgewaardeerd door wisseling van de DSP print.

Als laatste vragen wij nog graag uw aandacht voor de machtige nieuwe 725 voorversterker. Waar voorganger 720 al kwalitatief ontzettend goed was en met recht lange tijd Soulution’s beste voorversterker vormde, gaat de nieuwe 725 aan dat zeer hoge niveau nog eens met verve voorbij. Naast verschillende andere onderhuidse wijzigingen, komt dit onderscheid vooral voor rekening van de volledig nieuw ontwikkelde analoge voedingseenheid met snellere en meer precieze voltage regulatie en maar liefst 400.000(!) µF aan opslagcapaciteit. Niet alleen wordt hierdoor de levering van piekstroom dramatisch verbeterd maar is vooral de weergave werkelijk indrukwekkend.

Ondergebracht in de voor dit Zwitserse merk zo kenmerkende ultra strak gevormde aluminium behuizing, beschikt deze voorversterker over exact dezelfde buitenmaten als de meeste andere leden van de 5 serie. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch verantwoord totaalgeheel, maar door onderhuidse toepassing van een groot deel van de geavanceerde techniek uit de aanzienlijk kostbaarder 7 serie, ook in technische zin voor een optimaal samenspel.

Feitelijk mag een voorversterker het aangeboden muzieksignaal alleen maar versterken of verzwakken en verder op geen enkele manier het signaal aantasten. De Soulution 520 voorversterker is hier door zijn extreme aandacht voor zelfs het kleinste detail, optimaal toe in staat. Bovendien weet hij dit te combineren met state of the art technische specificaties en een fluweelzacht functioneren. Hier dus geen enkele hoorbare vervorming, brom of ruis en naast een tegelijkertijd verwaarloosbare overspraak, ook een enorme bandbreedte tot maar liefst 1 MHz!

Ook al is de 520 voorversterker voor een optimale flexibiliteit wel voorzien van gebalanceerde (XLR) in- en uitgangen. Soulution typisch is de inwendige lay-out van het apparaat echter bewust ongebalanceerd opgebouwd. Volgens de ontwerpers zorgt zo’n opzet namelijk voor aanzienlijk minder componenten in de signaalweg, waardoor een nog natuurlijker en meer pure weergave kan worden bereikt.

Naast de bijzonder complete uitrusting en alle technische perfectie, is de 520 tenslotte ook standaard voorzien van een bijzonder hoogwaardige phono MC voorversterker. Niet alleen is dit voorversterkergedeelte door zijn uitgebreide instelmogelijkheden optimaal op ieder MC element instelbaar, maar ook is deze direct afgeleid van het 720 topmodel! Dit alles resulterend in een voor zowel analoge als digitale bronnen, zeer muzikaal en analoog aandoend eindresultaat.


Graag melden we dat de Magico luidsprekers nu ook bij Chattelin Audio Systems verkrijgbaar zijn, wat hun gamma aan topluidsprekers compleet maakt. De kleinste telg, Magico S1, staat inmiddels al klaar om te beluisteren. Vanaf januari 2014 wordt de S3 verwacht!


Ter completering van de baanbrekende en wereldwijd zeer goed ontvangen 501 mono eindversterkers, heeft de Zwitserse high-end fabrikant Soulution onlangs de bijbehorende en niet minder briljante 520 voorversterker geïntroduceerd.

Ondergebracht in de voor dit Zwitserse merk zo kenmerkende ultra strak gevormde aluminium behuizing, beschikt deze voorversterker over exact dezelfde buitenmaten als de meeste andere leden van de 5-serie. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch verantwoord totaalgeheel, maar door onderhuidse toepassing van een groot deel van de geavanceerde techniek uit de aanzienlijk kostbaardere 7-serie, ook in technische zin voor een optimal samenspel.

Feitelijk mag een voorversterker het aangeboden muzieksignaal alleen maar versterken of verzwakken en verder op geen enkel manier het signaal aantasten. De Soulution 520 voorversterker is hier door zijn extreme aandacht voor zelfs het kleinste detail, optimaal toe in staat. Bovendien weet hij dit te combineren met state of the art technische specificaties en een fluweelzacht functioneren. Hier dus geen enkele hoorbare vervorming, brom of ruis en naast een tegelijkertijd verwaarloosbare overspraak, ook een enorme bandbreedte tot maar liefst 1 MHz!

Ook al is de 520 voorversterker voor een optimale flexibiliteit wel voorzien van gebalanceerde (XLR) in- en uitgangen. Soulution typisch is de inwendige lay-out van het apparaat echter bewust ongebalanceerd opgebouwd. Volgens de ontwerpers zorgt zo’n opzet namelijk voor aanzienlijk minder componenten in de signaalweg, waardoor een nog natuurlijker en meer pure weergaven kan worden bereikt.

Naast de bijzonder complete uitrusting en alle technische perfectie, is de 520 tenslotte ook standaard voorzien van een bijzonder hoogwaardige phono MC voorversterker. Niet alleen is dit voorversterkgedeelte door zijn uitgebreide instelmogelijkheden optimaal op ieder MC element instelbaar, maar ook is deze direct afgeleid van het 720 topmodel! Dit alles resulterend in een voor zowel analoge als digitale bronnen, zeer muzikaal en analoog aandoend eindresultaat.


Magico is als één van ’s werelds leidende luidsprekerfabrikanten, bijzonder trots om de nieuwste uitbreiding van haar inmiddels veelvuldig bekroonde S serie in de vorm van de S3 aan te kondigen. Dit nieuwe vloerstaande full range luidsprekersysteem weet wederom grensverleggende technologie te koppelen aan ongeëvenaarde prestaties die uniek zijn binnen zijn prijsklasse.

Volgens Magico’s eigenaar en hoofdontwerper Alon Wolf is het merk door een alsmaar verdere evolutie van haar kernwaarden, inzichten en eigen productiemethoden, steeds beter in staat om luidsprekers te vervaardigen die zowel beter presteren, als een verhoudingsgewijs uitermate goede prijs/prestatie verhouding bezitten. Zelfs in die mate dat de S3 een nieuw ijkpunt in zijn prijsklasse zal gaan vormen.

De S3 deelt hetzelfde technisch erfgoed als zijn twee voorgangers; de qua vormgeving ranke maar ook zeer volwassen presterende S1 en de rondborstige, groots spelende en verrassend gemakkelijk aanstuurbare S5. Het nieuwe model ligt daarbij zowel qua uiterlijk als techniek, grofweg tussen beide anderen in en past mede daardoor ook nog steeds goed in veel Nederlandse huiskamers. Zoals bij alle Magico luidsprekers, wordt ook in de S3 gebruik gemaakt van een gesloten behuizing. Nieuw is echter een speciaal voor dit model ontworpen sub-behuizing voor de middenunit. Deze uit polycarbonaat vervaardigde ruimte is vervaardigd uit een combinatie van geavanceerde materialen en bezit een specifiek voor dit doel ontwikkelde vorm. Samen met het gesloten kast principe en de geëxtrudeerde, gebogen behuizingswand, (de grootste monocoque behuizing bij deze diameter en wanddikte ter wereld!) is een totaalgeheel ontstaan wat zijn weerga niet kent.


Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Turtle Records hebben zij een luxe CD/SACD/Blue Ray box uitgebracht. Deze opnames zijn allen in 5.1 surround en stereo dus zowel Hybrid SACD als een pure Blue Ray audio disc en 192/24 FLAC files. Rhapsody heeft deze dag twee volledige 5.1 opstellingen. Waarvan één systeem bestaat uit 5 Magico luidsprekers (3x S5 frontkanalen en 2x S1 achterkanalen plus subwoofer), Primare processor en eindversterkers en Primare SACD Blue Ray speler.

Deze luxe Turtle box zal deze dag voor een speciale prijs verkrijgbaar zijn bij Rhapsody. Ook zal Bert van der Wolff, eigenaar van Turtle Records, aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over het opnameproces. En zal David Steven van dCs aanwezig zijn die dit gehele project support. En zo kunnen wij u laten horen hoe goed 5.1 weergave is. Op zaterdag 30 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Rhapsody.


Audiofile onderscheidt zich door de passie, de muziekbeleving en het respect voor de muziek. Daarbovenop kenmerkt Audiofile zich door een verscheidenheid aan apparatuur. Elke luidspreker, buizenversterker heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen achtergrond. Dit wordt voor u met plezier uit de doeken gedaan in een aangename en aangepaste omgeving (ruimte) onder het genot van een kopje koffie. Met zijn specifieke visie op en een uitgebreide kennis over HIFI en HIFI apparatuur kan Michel u vast bekoren met een demonstratie van het door u geliefde ‘toestel’. Hiervoor beschikt hij over 2 comfortabele luisterruimtes om u mee te laten genieten van de kwaliteit en grootsheid van het geluid dat hoogstaande high end producten voortbrengen.